Tasfiye Dergisi iz bırakmaya devam ediyor
Müslüman mahallesinde sahih ve sahici bir edebiyatın inşasında ciddi katkıları bulanan Tasfiye’nin Aralık – Ocak 2008/09 tarihli 18. sayısı çıktı. Edebiyat ve düşünce dergisi olarak kendi çizgisini oluşturan ve geride kalan on yedi sayı boyunca kalıcı izler bırakan Tasfiye’nin bu sayısında Asım Öz, Guantanamo tutsaklarının yazdığı şiirler üzerinden “Bir Protesto Biçimi Olarak Şiir” başlıklı yazısında şiirin direnmenin dili oluşunu işliyor. Emrah Tekin, “Başkan Bey Bir Daha Dönmeyecek” başlıklı hikâyesinde ideallerini siyaset sahnesine taşıyamayan yeni politikacıların trajedilerini anlatıyor.Aynı içi boş klişeleri tekrar eden ve çıtayı bir türlü yükseltemeyen “hidayet romanları”na bu sayıda ciddi bir eleştiri getiriliyor. Bu tür romanların popüler isimlerinden Ahmet Günbay Yıldız, iyi bir eleştiriye tabi tutulmuş. Ahmet Örs, Yıdız’ın son romanı “Kiralık Hayaller” üzerinden hem yazarı ve hem de temsil ettiği edebiyat anlayışını eleştirirken, Enes Malikoğlu “Sağcı Bir Şiire Doğru (mu?)” başlıklı yazısında İslami çevrelerdeki şiirin rotasını sorguluyor.
Tasfiye’nin bu sayısı sinema yazıları bakımından oldukça zengin. Mustafa Kıyak “Filmlerde Taliban Gerçeği” başlıklı yazısında dört film üzerinden Taliban’a bakışı değerlendirirken Süleyman Ceran, “Spielberg’in ‘Kartal Göz’ü” adlı yazısında teknolojiyle kuşatılıp gözlem altına alınan insanlığı irdeliyor.
Neşe Gürer’in “Çocukların Âhı”, Emine Şimşek’in “Bahara Son Nüsha”, Habil Sağlam’ın “Günlük” isimli anlatıları derginin diğer yazıları. Dergi sayfalarında bir de “Daimi Darbeci Erke Neo Kon” ile yapılmış röportaj var. 18. sayının şairleri ise “İsra” şiiriyle Sinan Ceran, “Baskın” şiiriyle Bünyamin Doğruer, ve “Korkak Matador” şiiriyle Habil Sağlam.
İrtibat
www.tasfiyedergisi.com
tasfiyedergisi@gmail.com
0505 259 07 15
3 comments
tek amacımız iz bırakmak…
İz bırakıp şahit olanlara selam olsun…
ayakkabı şuurunu kazandırma yolunda tasfiye tokat’ta önemli bir izdir…