‘Kariyer Günleri’nde başörtüsü zulmü!

Çukurova Üniversitesi IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Kolu tarafından Balcalı Yerleşkesi’ndeki Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri ’09” etkinliği kapsamında verilen bir konferansa katılmak isteyen bayan mühendis, başörtülü olduğu gerekçesiyle salondan çıkarıldı. Görevli olduğu Türk Telekom’un da sponsorluğunu yaptığı “Kariyer Günleri ’09” etkinliğine katılmak isteyen mühendis Esin A., Balcalı Yerleşkesi’ndeki Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen toplantı başlamadan güvenlik görevlisi tarafından mesai arkadaşlarının yanında dışarı çıkartılmak istendi. Arkadaşlarıyla konuşup çıkma hazırlığı yapan Esin A., bu kez ikinci bir güvenlik görevlisi ve organizasyonda görevli bir öğrenci tarafından uyarılınca gözyaşlarına hakim olamadı. Bilim yuvası olan üniversitede böyle bir uygulama ile karşılaştığı için büyük bir şok yaşadığını anlatan Esin A., “İlk uyarıdan sonra amirlerime anlatıp durumu bildirdim. Onları beklerken ikinci bir güvenlik görevlisi gelip yeniden uyardı. Arkadaşlarımın yanından kalkmaya hazırlanırken bu kez bir öğrenci gelip beni dışarı davet etti. Bu uygulama çok zoruma gitti. Bu çağda böyle bir şey olamaz. Mesleki kariyer için gelmiştim ama başörtüsünden dolayı toplantıya katılamadım. İnsanların kıyafetleriyle uğraşan zihniyeti kınıyorum” diye konuştu.

Yetkililer ise yasaya göre kamusal alanda başörtüyle bulunmanın yasak olmasından dolayı görevlerini yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: Haber Vaktim

 

2 comments

  • bazıları da yasakçılıkta kariyer yapmış anlaşılan!

  • Mühendis kardeşimize sabırlar diliyorum. Geçmiş olsun. Yalnız şunu sormadan da edemiyorum: Müslümanlar olarak niçin bu kadar pısırıklaştırıldık, hakkımız gasbedildiğinde kavga verecek yerde niçin oturup ağlıyoruz? Bu tür durumlarla karşılaşan kardeşlerimiz, oturup ağlamak yerine hiç olmazsa duyarlı kuruluşlara telefon edip olay yerine çağırabilir, dikbaşlılıkla konunun üzerine gidebilir. Bunları yapmayıp hep oturup ağlarsak, bu sorunu çözemeyiz.. Amerika’daki ırkçı uygulamaların Rosa Parks adlı siyahi kadının otobüste oturduğu yerden kaldırılmak istenmesine karşı kararlı direnişiyle başlayan bir sürecin sonunda ortadan kalktığını unutmamalıyız. Kuruluşlarımız ve yayın organlarımız bu konularda bilinçlendirici çalışmalar yapmalıdır.

Bir cevap yazın