Hristiyan Demokrat Parti’de başörtülü bir aday

Belçika’da Hristiyan Demokrat Parti’den milletvekili olan Mahinur Özdemir, seçilirse meclise giren ilk örtülü vekil olacakBelçika’nın önde gelen siyasi partilerinden Hristiyan Demokrat Parti çatısı altında seçimlere giren Türk kökenli Belçika vatandaşı Mahinur Özdemir, bu partiden aday olmasının nedeni olarak “insani değerlere ve dini inançlara saygılı platforma sahip olmasını” gösteriyor.

Başörtülü Mahinur Özdemir’in sadece geleneksel olarak müslümanların fazla destek vermediği Hristiyan Demokrat Parti’den aday olmasının yanında, örtülü olarak meclise girme ihtimali de ülkede tartışma başlatmış durumda.

Sosyalist Parti milletvekili adayı Safiya Bourfah, başörtülü bir vekilin tüm “Belçika toplumunu temsil etme görüntüsünden uzak olduğunu” ve Özdemir’in seçilmesi durumunda yeni sorunlar çıkabileceğini iddia etti.

Başörtülü bir milletvekili adayının, “Hristiyan Avrupa’nın o kadar da Hristiyan olmadığını” gösteren önemli bir simge olduğu ise üzerinde en çok durulan yorum.

Belçika’da büyüyen ve mükemmel fransızcasıyla eleştirilere cevap veren Mahinur Özdemir ise, başörtüsünün siyasi mücadelesine engel teşkil etmediğini ve tartışma konusu yapılmaması gerektiğini söylüyor. “Aklımı değil saçlarımı örtüyorum” diyen Özdemir, kendisini eleştirenlere ise göz doktoruna gitmelerini ve “önyargıyla örtülen” gözlerini tedavi ettirmelerini öneriyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

Bir cevap yazın