Yasak nüfus cüzdanlarına doğru mu ilerliyor?
Üniversitelerde,liselerde, kamu kurumlarında derken başörtüsü yasağının şimdi de nüfus cüzdanlarına mı getirileceği sorusunu akla getiren bir uygulama dikkat çekiyor. Nüfus cüzdanı işlemleri için Eyüp Nüfus Müdürlüğü’ne gidenler, panoya asılan bir ilan ile neyin kastedildiğini merak ediyor. İslami Gündem sitesinin gündeme getirdiği belgede, nüfus cüzdanları için istenen fotoğraflarda aranan şartlar arasında “Atatürk ilke ve inkılâplarına uygun, son altı ay içerisinde ön cepheden başı açık olarak sivil giysilerle çekilmiş kişinin son fiziki görüntüsünü yansıtan resimler olması gerekir” ibaresiyle, nüfus cüzdanlarında da başörtüsü yasağının uygulanmak istendiği sonucu çıkıyor.
İlgili yazının yasal dayanağı nedir bilemiyoruz. Lakin böyle bir uygulamayı yürürlüğe koymayı deneyerek, halkın nabzını yoklayanlar; bu zulme karşı biriken derin öfkenin ciddi bir hak talebine dönüşebileceği ihtimalini yoksaymaları büyük bir yanılgı olabilir… Zulüm ile abad olunmayacağını unutmamak gerekiyor.
Kaynak: islamigundem.com
2 comments
boyle fasıst uygulamayı hıc bı ulke gormemıstır bıze nasıp oldu desenıze….muslumanların bu kadar acız bırakıldıgı bı ulke daha yoktur , hala bellı bı kesım buda sınavdır nufus cuzdanı cıkarmassın olur dıceklermı,? basortusuyle baslayan yasakcı zıhnıyete bu kadar hosgoru …………………….
benım merak ettıgım basortusunun yasak oldugu donemde bellı bı kesım bu da bı sınavdır basortunu takarsın evınde oturursun hıc bı hak taleb etme bu da bı sınavdır?sımdı yasak tam hız buyuk bı yara gıbı yayılıyor karsımızacıkan bu yenı yasak modelındede bu kesım nufus cuzdanı cıkarmassın olur bıtermı dıcekler merak edıyom…?