Müslüman gençler dışlanmadan şikayetçi

İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre 11 Eylül olayları ve Londra bombalamalarından sonra birçok genç Britanyalı Müslüman kendini İngiliz polisi ve medyası tarafından dışlanmış ve saldırıya uğramış hissediyor.İslami ‘Think Tank’ kuruluşu Politik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanan raporda İngiltere’de yaşayan Müslümanların 11 Eylül olayları ve Londra bombalamalarından sonra kendilerini hem Britanyalı hem de Müslüman olabilecekleri konusunda kanıtlamak zorunda hissettikleri bilgisi yer alıyor.

Raporda İngiltere’nin Irak’taki ve Afganistan’daki rolünün de hissettikleri baskıyı arttırdığını söyleyen Müslümanlar, medyanın kendilerini topluma bir tehdit gibi lanse ederek saldırıya maruz bıraktığını da ifade ediyorlar.

Önyargılar engel

Raporda bu durum ‘Üretilmiş efsanelerin ve önyargılı şablonların doğru bilginin önüne geçerek Britanyalı genç Müslümanları toplumun yararına bir tehdit gibi sunması oldukça zarar verici bir tutum.’ şeklinde ifade ediliyor.

Think tank kuruluşuna göre Britanyalı birçok genç Müslüman hem polise güvenmiyor hem de onlar tarafından aşağılandığını düşünüyor.

Raporda ayrıca 2005’te 52 kişinin öldüğü bombalama olaylarından sonra Müslümanların caddelerde durdurulup aranması vakalarının dramatik bir yükselişe geçtiği ifadeleri de yer alıyor.

2001’deki son nüfus sayımına göre İngiltere’de yaşayan Müslüman sayısı 1.6 milyon; fakat resmi olmayan tahminlere göre bugün Müslümanlar 2 milyonu geçmiş durumda.

Ersen Akyıldız/TIMETURK

Bir cevap yazın