TEKEL işçilerine destek verince atıldılar: Böyle mi özgürleşecek gençlik!

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde Tekel işçilerine destek vermek için okul bahçesinde eylem yapan öğrencilerden 24’ü ellerine tasdikname verilip okuldan atıldı. Öğrenciler ve veliler şaşkın. Velilerin avukatı Özgür Urfa “Üniversitede bile eylemden dolayı öğrencileri okuldan atmıyorlar” derken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği cezayı ağır buldu. 

Teneffüste başlayan eylemin ardından dersi boş olanlar öğrencilerin devam ettiği eylem için okul yönetimi disiplin soruşturması açarak dosyayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yolladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de 24 kişiyi tespit edip tasdikname verilmesini istedi. Ceza gerekçesinde ise ‘Derslerinde başarısızlar, eyleme katıldıklarını itiraf ettiler’ denildi.

Milli Eğitim bu yasakçı zihniyetle daha kaç nesli ifsad edecek?

Okullar baskılarla gençliği daha ne kadar yozlaştıracak? 

Vicdani bir karar alarak zor durumda olduğunu düşündükleri işçilere destek veren öğrencileri atarak ne elde edeceksiniz, çocukları hak ve özgürlük arayışından soğutmaktan başka?

Başörtülü öğrencileri okul kapılarından kovalayarak ya da içeri girdiklerinde sürgün ederek daha nereye kadar?

Eğitime özgürlük için daha yüksek sesle mücadele vermek zorundayız.

Platform Haber

Bir cevap yazın