Başörtülü okumak da mezun olmak da yasak!

Yasak kampüslerden statlara kadar taştı. Sakarya Üniversitesi 2009- 2010 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde başörtüsü yasağı krizi yaşandı. Sakarya Atatürk Stadı’nda düzenlenen mezuniyet törenine başörtüleriyle gelen bazı öğrenciler engelle karşılaştılar. Üniversitenin güvenlik güçleri başörtülü öğrencileri uyararak içeri alamayacaklarını söylediler.

Güvenlik görevlileri öğrencilere ancak kep ya da peruk takarak içeri girebileceklerini ifade ettiler. Başörtülü öğrencilerin bazıları  başlarına ya peruk ya da kep takarak içeri girmeye çalışırken bazı öğrenciler ise stada kadar uzanan yasağı protesto ederek diploma törenine katılmaktan vazgeçtiler.

Yasaklı törenin yapıldığı Atatürk Stadı açık tribününe alınan öğrenciler aşırı yoğunluk nedeniyle ezilme tehlikesi yaşadılar. Mezun olan öğrenciler dar bir alana alınınca bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

Öğrenciler slogan atarak kapıların açılmasını istediler. Öğrencilere veliler de destek çıkarak “rezalet” diye bağırdılar. Bazı öğrenciler ise dosya kağıtlarına “rezalet” diye yazarak üniversite yönetimini protesto ettiler. Oysa asıl rezalet, başörtülü öğrencilere uygun yasaktı fakat maalesef bu konudaki kanıksanmışlık, bu olayda da kendisini ve acı sonuçlarını yakından hissettirdi.

Platform haber

Bir cevap yazın