Bağış: “Bu bayrak da bizim, kutsal kitap da…”
Kürtçe’nin kamusal alanda resmi dille birlikte kullanılabileceği talebi üzerine başlayan tartışmalarda, AK Parti’deki milliyetçi/devletçi vurgular artmaya devam ediyor. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kanal 7’de yayımlanan Başkent Kulisi programında, Diyarbakır’da düzenlenen ”1. Demokratik Özerklik Çalıştayı” ve ardından yaşanan süreçle ilgili soru üzerine ”Bizim hükümet olarak konuşmadığımızı iddia etmek haksızlık. Bu ülkede hiçbir parti, hiçbir siyasetçi, hiçbir başbakan, Sayın Erdoğan kadar, bizim hükümetimiz kadar tek millet, tek bayrak, tek devlet sloganını kullanmamıştır. Biz bunu her yerde dile getirdik, dağlara taşlara bilbordlara bu sloganı yazdırdık ama biz bunu derken herkesin etnik kökenini sabitleştireceğiz anlamında demedik. Millet bağı, bizi birbirimize bağlayan bağdır.” diye konuştu.
BAYRAK DA KUTSAL KİTAP DA HEPİMİZİN
Kardeşlik söylemine ve dini argümanlara başvurarak tartışmaların önünü kesmeye çalışan ve Kürt sorunun bir kimlik sorunu olduğunu unutarak konuşan Egemen, Türkiye’de eskiden köylerin okulu, hastanesi, yolu, suyu bulunmadığını ama artık her köyün yolu, suyu, okulu, sağlık ocağı bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
”Böyle bir ortama gelmişken, tutup da (yok biz bayrak isteriz, yok şunu, bunu, yok özerklik isteriz) bunu birileri istismar ediyor ve malesef işte bu milliyetçilik tehlikeli bir hastalıktır, ırkçılığa dönüşebilir. Vatanseverlik apayrı bir şey. Vatanı sevmek, bu ülkenin kişi başına düşen gelirini artırmakla olur, itibarını artırmakla olur, Türkiye’nin teknolojisini, okulunu artırmakla, demokratik haklarını yükselterek olur…”
Bağış, ”Hiçbir partinin, hiçbir etnik kökeni hiçbir inancı, hiçbir ulusal duyguyu tek başına temsil etme hakkı yok bu ülkede. Bu bayrak da bizim, bu kutsal kitabımız da hepimizin” dedi.
Platform Haber